Ohlasy a komentáře

Zde přidáváme Vaše ohlasy a zkušenosti s Horizontem. Pokud se chcete podělit s ostatními o Vaše zkušenosti ať již dobré či špatné, můžete nám je zasílat e-mailem nebo poštou a my je následně, s vaším souhlasem, přidáme do naší rubriky ohlasů a komentářů.

Duben 2023

  • Vážený pane řediteli, jsem ráda, že jsem se mohla se skupinou seniorů seznamovat právě v Horizontu. Líbí se mi, že pracovníci zachovávají respekt ke klientům a vycházejí vstříc jejich osobním potřebám. V zařízení tak panuje svobodná a přirozená atmosféra. Viděla jsem, jak fungují běžné čtvrtky v denním stacionáři. Bylo pro mě trochu těžší se zapojit do programu, protože jsem neviděla, jak fungují klienti v širším spektru činností. Nejspíš kdybych byla v zařízení delší dobu v kuse, tak bych se lépe orientovala a dokázala si něco připravit. Jsem ráda, že jsme viděla i jak funguje terénní pečovatelská služba. Činnost, se kterou jsem se doposud nesetkala. Zatím myslím, že péče o seniory není oblast, ve které bych se chtěla uplatnit. Velmi si vážím toho, že se ke mně každý choval vstřícně a odnáším si samé pozitivní zkušenosti.        Dora Zachová

Leden 2023

  • Děkuji pracovníkům Penzionu Horizont, že mi usnadňují přežít vysoký věk svým přátelským přístupem, pochopením a péčí v těžkých posledních letech života, kdy mi zčásti nahrazují i chybějící rodinu.       S pozdravem Věra Kloučková

Prosinec 2022

  • Vážený pane Přeučile, to, že jsem našla denní stacionář Horizont a spojila se s Vámi, byla ta nejlepší věc, co jsem mohla v péči o svoji maminku udělat. Jak víte, maminka má diagnostikovanou Alzheimerovu chorobu pátým rokem, postupně přestala být soběstačná, a nyní je bohužel ve stavu, který vyžaduje neustálou péči, proto již služby pouze denního stacionáře nestačí. Ale pro nás obě byl Horizont takovou pomocí, že se ráda podělím o svou zkušenost. Na začátku jsem si říkala: „Jak bude maminka reagovat? Nebude chtít jít hned domů? Jak se sžije s ostatními?“ Do Horizontu začala chodit na jeden až dva dny v týdnu, ale postupně do něj jezdila de facto každý den. Jezdila ráda, a i když už to nedokázala vyjádřit, bylo evidentní, že se jí v Horizontu líbí, že v něm má „něco důležitého na práci“ a že je šťastná z rytmu denních aktivit, hlavně z procházek a z interakcí se zvířaty z canisterapie. Některých činností, jako výletů nebo přednášek, se postupně přestala účastnit, jak její nemoc postupovala, ale těšilo ji být ve vlídném kolektivu a připadat si užitečná.Myslím, že jste zcela výjimeční v šíři aktivit, které svým klientům nabízíte, stacionář není jen místem, kde přečkají v bezpečí návrat domů, ale kde mohou ještě v rámci svých možností „žít“.Obdivuji Vás a celý tým za trpělivost, laskavost a důstojnost, kterou svým klientům prokazujete, za humor, kterým dokážete rozpustit nejednu obavu a zádrhel, a za citlivý klidný přístup k lidem, kteří jsou ztraceni ve slepých místech své paměti. V Horizontu našla máma přátelské, rodinné a přitom aktivní prostředí, které jí velmi prospívalo, a já zařízení, které mi bylo v péči o maminku neocenitelným pomocníkem, abych mohla jít v klidu do práce, a které mohu každému v podobné situaci jednoznačně doporučit.Děkuji Vám a všem ostatním pracovníkům za vše, vážím si Vašeho lidského nasazení a pomoci, kterou seniorům poskytujete, kéž by takových zařízení a jejich ředitelů bylo víc!

    Přeji Vám a celému týmu krásný Advent a hodně sil a pozitivní energie do dalšího působení.

    Srdečně Dita Limová

    Říjen 2022

  • Vážený pane Přeučile,   ráda bych Vám a celému kolektivu poděkovala za krásný pestrý program, domácí poklidnou atmosféru a velmi milý přístup ke klientům stacionáře. Naše maminka, i když již nebyla schopna vyprávět zážitky ze stacionáře a vlastně si ani nepamatovala, že někde ten den byla, vracela se domů vždy spokojená, usměvavá, v dobré náladě, pozitivně naladěná a příjemně unavená různorodými činnostmi a aktivitami. Její pobyt ve stacionáři byl velkým přínosem pro ni a nesmírnou úlevou pro nás -pečující. Přejeme všem milým zaměstnancům výdrž a pohodu a děkujeme za záslužnou a smysluplnou práci, s pozdravem B.Valiová s rodinou

Prosinec 2020

  • Vážený pane Přeučile, chtěla bych pozdravit vás i všechny přátele z Horizontu a popřát vám všem klidný a pokojný adventní čas a především poděkovat za vše, co u vás mohla prožít moje maminka, paní Věra Hubková.
    Letos v prosinci by to byly dva roky, kdy maminka začala chodit k vám do denního stacionáře. Bohužel letos v říjnu zůstala upoutaná na lůžko a tak nám na Horizont zůstávají jen vzpomínky. A není jich málo a jsou velmi příjemné.
    Maminka do Horizontu začala chodit poté, co předchozí zařízení denního stacionáře ukončilo svoji činnost a ona už v pokročilém stádiu Alzheimerovy nemoci musela změnit zařízení a zvyknout si na nový kolektiv. V Horizontu se však se všemi sžila velmi brzy a bez problémů. Bylo to bezpochyby proto, že u vás ve stacionáři panuje velmi příjemná a přátelská atmosféra, klid a pohoda a všechny pečovatelky jsou velmi empatické a ohleduplné. Z počátku se maminka ještě aktivně zúčastnovala řady aktivit  a mohla se tak těšit z bohatého, pestrého a různorodého programu – výtvarných dílen, pečení a obzvlášt ráda měla každodenní polední procházky. Ale i v době, kdy už se špatně pohybovala a svoje pocity nedokázala vyjadřovat, se s vámi zúčastnila muzikálu v Karlínském divadle a měla tak krásný zážitek. Poté, co již nebyla schopná se činností účastnit aktivně, bylo dění kolem ní pro ni obohacující a pro mě jako pečující to byla veliká úleva, protože jsem věděla, že maminka je v tak přívětivém a vlídném prostředí.
    Děkuji vám moc za vše, co u vás maminka prožila, i za to, jak dobře svoji práci děláte. Přeji vám hodně sil do zvládání nynější složité situace a hodně  radosti  ze spokojených klientů, klidné a radostné prožití vánočních svátků a hodně zdraví a jen to dobré v roce 2021.
    Srdečné díky. Ingrid Pytelová

Leden 2019

  • Vážený pane Přeučile, naše maminka na vás pořád vzpomínala, jaké to tam u vás na Suchdole bylo krásné. Určitě to pro ní hodně znamenalo i když se jí tam po pravdě mnohokrát nechtělo. Tak už to bohužel bývá, že něco oceníme až když je to za námi. Proto vám i kolektivu touto cestou za vaši smysluplnou práci děkujeme. Hana a Ladislav H.     (přišlo spolu se smutečním oznámením)

Prosinec 2018

  • Milí zaměstnanaci stacionáře Horizont, děkuji Vám za celoroční perfektní pěči, kterou věnujete nejen mému otci, ale i všem ostatním babičkám a dědečkům, s nimiž to není vždy jednoduché. tatínek se k vám vždy moc těší a cítí se tam dobře. Díky tomu může zůstat v domácí péči.   Kateřina Jeřábková
  • Vážený pane řediteli, chci vám a vašim kolegyním a kolegům poděkovat za vynikající péči, které se mojí mamince, paní Marii Vopálenské, dostalo ve stacionáři Horizont.

Maminka zvláště v posledních dvou letech potřebovala celodenní péči, kterou jsem jí už nemohla poskytnout, protože sama ještě pracuji. A tady situaci zachránil Horizont. Nemusela jsem odejít do předčasného důchodu, a zároveň jsem měla jistotu, že je o maminku postaráno, že je pro ni a ostatní klienty Horizontu připraven kvalitní denní program. Nemluvě o stravování, pitném režimu a odpoledních procházkách za hezkého počasí… Maminka ráda vždycky cestovala a s Horizontem se podívala do okolí Prahy a také do svých milovaných Vrchotových Janovic. Tyhle výlety pro ni hodně znamenaly, těšila se na ně a také si ráda prohlížela fotografie, které z výletů nebo i jiných aktivit od vás dostala, a často se k nim vracela. Samozřejmě pro ni bylo přínosné, že trávila den s dalšími lidmi, ať už klienty nebo pečovateli. Jinak by byla doma sama s televizí, protože vzhledem ke svému onemocnění nemohla sama vycházet, a nebyla schopná se sama „zabavit“, ani se o sebe postarat.  Pro mě bylo také naprosto skvělé, že jste také maminku do stacionáře dovezl a také odpoledne přivezl domů. Byla to pro mě velká časová úspora. Musím říci, že všechny moje kamarádky, které jsou v podobné situaci a nebydlí na Suchdole, mi Horizont a jeho služby a nabízené možnosti záviděly. Chtěla bych svoje poděkování uzavřít konstatováním, že Suchdol a jeho starší občasné mají štěstí, že tady takové zařízení existuje. Ještě jednou děkuji. S pozdravem

Marie Kafková

  • Dobrý den,
    chtěla bych Vám velmi poděkovat, za vše co jste pro moji maminku udělali.
    Díky velmi milému domácímu prostředí a krásnému vztahu ke všem klientům, jste mamince připravili několik pěkných let, kdy se mohla těšit aktivnímu prožití svého života.
    Moc děkuji
    Ilona Šmídová

Březen 2018

  • Ještě jednou bych chtěla poděkovat vám všem, kteří jste se starali o naši maminku-babičku. Jezdila k vám každé ráno s chutí a odpoledne se vracela domů v dobré náladě. Pana ředitele zbožňovala a ostatní měla velmi ráda. Dárek, který od vás dostala na rozloučenou – voňavý polštářek s levandulí – si vzala do svého nového působiště a každý den k němu přivoní. Přeji mnoho dalších spokojených klientů. Ať se vám všem dobře daří!    Alena Hanušková s rodinou.

Leden 2018

  • Chtěla bych touto cestou poděkovat všem zaměstnancům senior centra Horizont za úžasnou péči o naši maminku Marii Štěpánkovou, která 3 roky docházela do denního stacionáře. Denní stacionář je skvělou volbou pro rodiny, které se starají o své blízké a z důvodu zaměstnání nemůžou poskytnout potřebnou péči 24 hodin denně.  Když jsme hledali takovou možnost pro naši maminku, tak jsme měli štěstí, že jsme narazili na denní stacionář Horizont. I když nebydlíme v Suchdole, tak nám centrum vyšlo vstříc při pomoci v denním dovozu/odvozu maminky do i ze stacionáře. Ceníme si lidského přístupu všech zaměstnanců stacionáře v čele s panem ředitelem Přeučilem, který se neustále snaží posouvat toto centrum dopředu. Klienti centra měli každý den zajištěný plnohodnotný program, který nenechal nikoho nečinně posedávat a zlepšoval tak jejich zdravotní stav i psychickou pohodu. Naše maminka si oblíbila výlety, který stacionář organizoval. I když si druhý den z výletu nic nepamatovala, tak v ten daný okamžik byla šťastná a cítila se jako „za mlada“. Velice si vážím práce všech zaměstnanců a přeji vám hodně spokojených klientů a jejich rodin.                 Lucie Štěpánková s rodinou

Prosinec 2017

  • Je to již rok co můj tatínek navštěvuje denní stacionář Seniorcentra Horizont . Bylo velmi těžké udělat toto rozhodnutí a přesvědčit maminku, že  neselhala ve své 24 hodinové péči   a  i ona potřebuje odpočinek. Počáteční obavy se rozplynuly po několika návštěvách a tak se mohu nyní dívat na spokojené rodiče.  Proto bych v tento vánoční  čas, kdy je chvíle se zastavit a zapřemýšlet velice ráda poděkovala panu řediteli Přeučilovi a celému kolektivu za úžasný lidský  přístup a přátelskou  atmosféru, která k Horizontu panuje . Moc děkuji.  Havlovi.   26.12.2017

Prosinec 2016

  • Vážení pane řediteli, asistentky, klienti seniorcentra Horizont v Praze 6 – Suchdole, děkujeme vám za všechny pěkné dny, které moje manželka mezi vámi v posledních dvou letech prožívala. Oceňujeme hlavně jejich pestrou programovou náplň. Přejeme vám úspěchy a pohodu do budoucna. Za rodinu manžel R. Hobza

Listopad 2016

  • Řadu let jsme s manželem klienty centra pro seniory Horizont. Původně jsme využívali jenom možnost dovozu obědů, ale poslední rok jsme službu ještě doplnili o pomoc při úklidu domácnosti. Oboje je pro nás velice důležité, protože manžel po zlomenině krčku je velice obtížně pohyblivý a vyžaduje přece jen větší péči. Dovoz obědů funguje naprosto bezchybně, stejně tak paní Romana, která pracuje velmi rychle a pečlivě, dochází pravidelně, a v případě, že má dovolenou, vždy zajistí za sebe náhradu. Poslední dva měsíce potřeboval manžel opakovaně dopravu k zubní lékařce, což nám velmi ochotně vždy zajistil pan ředitel Přeučil. Podle objednání přesně pro nás přijede, pomůže manželovi do vozu i z vozu, a po návštěvě u lékařky pro nás opět na zavolání ochotně přijede a dopraví domů. Chceme proto všem pracovníkům  a panu Mgr. Jiřímu Přeučilovi poděkovat  za poskytované a mnohdy nedoceněné služby.   Věra a Vlastimil Popelářovi.

Červenec 2015

  • Přesně si pamatuji, když jsem přišla do Horizontu poprvé. Ptala jsem se na možnost umístění maminky do denního stacionáře, na to, jak to tam funguje, jestli jezdí na výlety, mají aktivizační programy atd.Vše mi bylo vysvětleno a mě bylo hned jasné, že to bude to pravé. Proto jsem okamžitě reagovala, že bych tedy maminku přihlásila. Hned jsem rozhodla i za ní, protože jsem už tak byla zvyklá.A reakce byla, že mám přijít s maminkou, protože se musí rozhodnout sama, jestli se jí tam bude líbit nebo ne. A to je to, co mi nejvíce utkvělo v paměti. To, jak jednají se všemi svými klienty. S úctou, trpělivě, i v obtížných situacích se nemusí bát, že by ztratili svou důstojnost. Pomohlo mi to dívat se na určitě věci jinýma očima a rozhodně to přispělo ke zlepšení našeho soužití i doma.Opravdu mohu Horizont doporučit všem, kteří se ocitli v situaci, kdy vědí, že péči o své blízké nemohou zvládat tak, jak by bylo třeba a přesto chtějí, aby mohli zůstat s nimi doma.                                                                                                                                      D.J.Marusičová

Červen 2015

  • Vážení občané, kteří hledáte pro své nejbližší pomoc žít ve vyšším věku (i při zdravotních komplikacích) hodnotný život. Nebudu se rozepisovat o všech aktivitách, které jsou uvedeny na informačních stránkách, ale musím konstatovat, že nejsou jen na papíře, ale skutečně se s milým personálem konají. Moje maminka navštěvovala tento denní stacionář 3roky. Přes prvotní odmítání si po celou dobu na nic nestěžovala a naopak každé ráno netrpělivě čekala na odvezení do stacionáře. I tato služba se nabízí. Touto cestou bych chtěla všem pracovníkům včele s panem ředitelem ještě jednou poděkovat za jejich péči, lidské jednání a ochotu vždy pomoci. S pozdravem Marie Hrušková Suchdol

Květen 2015

  • „Píši vám tento mail jako dodatečné poděkování za péči které se od vás dostalo mojí mamince. Navštěvovala vaše zařízení téměř čtyři roky a byla u vás velmi spokojená a šťastná. Veškeré činnosti, které „Horizont“ včele s citlivým a lidským panem ředitelem provozoval, si maminka užívala, ať už to bylo v oblasti výtvarné, pohybové, hudební nebo dramatické .Ocenila jsem též spolupráci s rodinou i širokou veřejností. Měla jsem možnost zúčastnit se řady zajímavých výletů za různými památkami společně s maminkou, což byl určitě pro ní přínos. Mohla jsem si společně s ní poslechnout zajímavé koncerty, cestopisné besedy i účastnit se různých oslav. Maminka prožívala po tyto roky opravdu hezké chvíle v krásném, příjemném domácím prostředí s možností využití útulné zahrady. Její život obohacovaly i procházky po okolí Prahy 6 Suchdola a Sedlce.“

S pozdravem Šárka Kovaříková

  • „Vážený pane řediteli,
    dovolte mi, abych Vám i všem pracovníkům poděkovala za ochotu a péči, se kterou jste přijali studenty naší školy i partnerské školy z Regensburgu, kteří byli u Vás dva týdny na praxi. Velmi oceňuji Váš osobní přístup už v období přípravy praxe, ale i během ní.
    Studenti hodnotí praxi kladně, jako přínosnou, získali nové zkušenosti z práce se seniory, motivaci a ověřili si své teoretické znalosti v praxi.
    Děkuji Vám a přeji hodně úspěchů v práci s klienty.“

Dr. Růžena Gabrielová
koordinátorka projektu