Stalo se v Horizontu – říjen 2016

  • V průběhu měsíce se nám Suchdol pěkně vybarvil, čehož jsme si na procházkách hojně užívali. I naše obvyklé procházkové trasy se nám ukazovaly v novém, pestrém šatu a během měsíce se nám měnily takřka před očima. Toto počasí nám umožnilo vydat se koncem měsíce i do Sedlce k vodě a pokochat se tím, jak se zbarvily stráně nad řekou.

  • V říjnu jsme tu také slavili. Naše nejnovější klientka stacionáře oslavila své narozeniny a proběhla tak příjemná oslava s malým pohoštěním.

  • Podzim a jeho půvaby využila i Hanka ve výtvarné dílně a začala vyrábět dekorace z podzimních plodů.

  • Daniela obohatila svůj program ve stacionáři o sázení bylinek, aby se měly dámy o co starat a také co přidávat do pomazánek, závinů atd. Kromě péče o Matěje tedy přibyla klientkám ve stacionáři ještě péče o bylinky.

  • Na říjen se nám podařilo zajistit jen dvě kulturní akce, nicméně obě stály za to a byly hojně navštíveny.
  • Nejprve přišel (po roční pauze) náš každoroční a velmi oblíbený host, cestovatel Martin Loew. Předvedl nám tu v předpremiéře část svého nového programu o severozápadu USA, především o své cestě státem Washington. S tímto programem bude objíždět různá kulturní centra a společenské sály v celé republice. Lidí přišlo hodně a všichni poslouchali se zaujetím.

  • Druhým přednášejícím byl Vít Tadeáš Pokorný, který se tu v posledních letech objevuje také každoročně. Je vystudovaný teatrolog a pracuje v divadelním oddělením Národního muzea. Tentokrát nás seznámil s historií divadel malých forem. Začal u francouzských kabaretů a skončil u českého Semaforu. Divadla malých forem jsou v Čechách oblíbená a mnozí z generace našich klientů a posluchačů ještě pamatují počátky těch nejslavnějších. Takže lidí přišlo dost a odcházeli velmi spokojení.