STALO SE v LISTOPADU 2020

V listopadu se do Horizontu přistěhovali dvě nové obyvatelky. Jednu známe už velmi dlouho. Je ze Suchdola, bněkolik let už využívá naší pečovatelskou službu a dokud jí to zdravotní stav umořňoval, chodila sem na biblické hodiny a bohoslužby. Druhá nová obyvatelka, paní Raisová, se sem přistěhovala z Kladna, aby byla blíže rodiny v situaci, kdy od ní stále častěji potřebuje pomoci. Ke konci listopadu byly tedy všechny byty v Horizontu po dlouhé době obsazené.

Nastoupily nové „pohotovostní dobrovolnice“ Annie a Elis. A prodělaly „křest ohněm“. Tak náročné víkendové služby tu snad ještě nicko neměl. Zvlášť jedna si užila. Kromě péče o nemocnou obyvateku se sem během „jejího“ víkendu stěhovala nová nájemnice. A stěhující příbuzní uvízli ve výtahu !! To se nám dosud ještě nestalo.

Stále sem nechodila Hanka na výtvarnou dílnu. Musela řešit své osobní rodinné i zdravotní starosti. Ve výtvarné dílně ji zastupovala Adéla a musíme poznamenat, že přicházela se zajímavými nápady na vyrábění a klienty to s ní bavilo.

Naopak nás posílila Kristina, která zde od začátku měsíce byla na praxi v rámci studia VOŠ. Praxi má na řízenou na 150 hodin, což je natolik, aby nám praktikantka byla pomocí. Během prvního týdne se tu „rozkoukala“ a pak už se z návštěvy stala kolegyní. Dokonce si několikrát připravila pro klienty program – výtvarničení a pečení.

Vzhledem k tomu, že jde o zápis za měsíc listopad je skoro zbytečné dodávat, že se Daniela s klienty začala věnovat vánočnímu cukroví.

Stacionář získal nového klienta.. Je v pokročilé fázi Alzheimerovi choroby a je velmi náročný na pozornot, což je těžké nejen pro personál, ale i pro ostatní klienty. Uvidíme tedy, jak to s ním budeme zvládat.

V listopadu jsme ve stacionáři oslavili jedny devadesátiny.

O veškeré kulturní a společenské aktivity jsme i v listopadu byli koronavirem připraveni. Ale procházky jsme si neodepřeli. Dokonce došlo i na tradiční ohýnky v komunitní zahradě. Tentokrát jsme však nepekli brambory v popelu, ale opékali jsme si jablka.

Svatý Martin už tradičně dorazil bez bílého koně. Někdy bylo počasí takové, že se část odpoledního programu dala strávit na zahradě.