STALO SE v LEDNU 2020

Po novém roce vše celkem rychle vjelo do starých kolejí. Počasí stále připomínalo spíš podzim než zimu. Sníh jsme leni neviděli a začátek roku by stejný.

Do Horizontu přestal chodit na biblické hodiny Alberto. Přestěhoval se do Německa. Na biblické hodiny tedy začala opět chodit paní farářka Kučerová. Ale také to tak nebude nadlouho. Na faru v Roztokách nastoupila mladá paní farářka. A až ji paní Kučerová uvede do tajů farářského působení v roztocké náboženské obci, uvede ji jistě i do Horizontu.

Do stacionáře začala v lednu chodit nová klientka.

Začali jsme intenzivně shánět pro Horizont nové auto. Respektive je pro nás začala shánět reklamní agentura Kompakt, přesněji její zaměstnanec pan Marek. Je to v rámci jejich dlouhodobého projektu „sociální automobil“.

V Horizontu probíhaly všechny zaběhnuté aktivity. Jen o canisterapii jsme přišli. Pejskové i jejich paničky střídavě marodili. Ale jinak se cvičilo, peklo, vyrábělo, vzpomínalo atd.

A navíc jsme tu měli 3 „živé“ akce pro veřejnost. První letošní akci tu měl „nováček“ Jan Kopinec. Mimo jiné je včelařem, myslivcem a kdo ví, čím ještě. Nabídl nám přednášku o včelách, vosách a sršních, kterou má připravenou pro školy.

O týden později přišel náš starý dobrý známý a oblíbený lektor – Martin Mykiska. Tentokrát jsme si ze seznamu jeho přednášek vybrali tu o Rumunsku. Byl tam mockrát, hlavně v přírodě a horách, kterými je Rumunsko vyhlášené.

A koncem měsíce sem poprvé – a doufejme, že ne naposled – přišli studenti z nedaleké cizojazyčné školy Riversice school. Byli dva – zpěvačka Julia Kucharská a pianista Leonard Wood. Přišli za doprovodu své učitelky a české spolužačky, která působila zároveň jako tlumočnice.