STALO SE v ÚNORU 2019

Únor začal hustým sněžením a skončil jarním sluncem. Pro srovnání začátku a konce měsíce sem dáváme fotky z procházek na začátku a na konci měsíce.

Konečně jsme vyhodnotili průzkum spokojenosti klientů pečovatelské služby. Žádné velké překvapení nám nepřinesl. Zájemci jej najdou na této stránce v příslušné rubrice.

V průběhu února jsme stále hledali nového obyvatele. Na samém konci měsíce se nám ozvala dlouholetá klientka pečovatelské služby, které se množí zdravotní komplikace. Už léta měla podanou žádost o bydlení v Horizontu, ale měla v žádosti zatrženou jen garsoniéru, takže do výběrového řízení jsme ji nezahrnuli. Nicméně teď projevila zájem, byla se zde podívat a po pár dnech nám řekla, že by byt brala. Středisková rada to schválila a v březnu tedy Horizont získá novou obyvatelku.

V únoru oslavila jedna z obyvatelek  95. narozeniny. Je druhou nejstarší obyvatelkou Horizontu, ale „služebně“ je obyvatelkou nejstarší. Nastěhovala se sem hned při jeho otevření v roce 2001.  Narozeniny oslavila klasicky v rámci biblické hodiny vínem a výbornými zákusky, kterými pohostila své spoluobavytelky a personál.

Původně tu měly být 3 kulturní akce, ale nakonec byly jen dvě. Koncert Pavla Schranka znemožnila nemoc.

Pavel Kukal si letos připravil povídání o významném středověkém rukopisu, jímž je modlitební kniha hodinek, kterou si nechal udělat vévoda Jan z Berry.

A na samotném konci měsíce k nám přišla další každoroční host, jímž byla Saša Ryvolová. Tentokrát jsme si z její nabídky vybrali povídání o cestě do Ugandy. Rozhodně patří k našim nejoblíbenějším přednášejícím, tak doufáme, že k nám za rok docestuje znovu.