STALO SE v KVĚTNU 2020

Květen nebyl nijak radostný měsíc. Venku pořád řádil koronavirus. Nouzový stav se začal „rozvolňovat“ (toto slovo se stalo velice frekventovaným a spolu s „promořováním“ je horkým kandidátem na slovo roku). Ulice proto už nebyly tak pusté. Ale v Horizontu bylo pusto pořád. Dokonce by se dalo říci, že čím dál tím pustěji.

Denní stacionář byl stále zavřený a dozvěděli jsme se, že podle plánu „rozvolňování“ budou moci být stacionáře pro seniory otevřené až od 22.6.

Navíc v květnu do Horizontu 2x sáhla smrt – 2 obyvatelé v tomto měsíci zemřeli. To se nám už dlouho nestalo. Naposled v červenci 2004, kdy krátce po sobě zemřeli 2 pánové.

Obsazení uvolněných bytů bylo jedním z hlavních bodů jednání Střediskové rady, které proběhlo v pondělí 25.5. Dalším důležitým bodem jednání Střediskové rady bylo její složení na následující funkční období.

V naší pečovatelské službě nastala nová situace – ozvala se nám rodina s trojčaty, která se právě nastěhovala na Suchdol. Ze zákona o sociálních službách jsme povinni poskytovat ji pečovatelskou službu bez úhrady. Aby to, co jim nabídneme pro ně mělo smysl, musíme přijmout pečovatelku speciálně pro pomoc v jejich rodině. S našimi stálými pečovatelkami bychom jim toho moc nabídnout nemohli – jsou celkem vytížené péčí pro místní seniory.

„Stalo se … “ většinou doprovázíme fotkami z dění ve stacionáři a z našich kulturních akcí. Ani jedno z toho se však nekonalo. Tak sem dáváme aspoň pár fotek ze zahrádky. Díky našemu zahradníkovi byla velmi krásná moc nás mrzelo, že se jí nemohli kochat klienti stacionáře, kteří tam tak rádi sedávají. O vyvýšený záhon se letos nemohli postarat klienti, tak to zůstalo na Lucii. A truhlíky s petúniemi ke zkrášlení zahrady přispěla Daniela.